Vezi si linkurile de mai sus foarte interesante :

^ Vezi si linkurile de mai sus foarte interesante ^

vineri, 8 aprilie 2011

Bijuteriile

  Lantisoarele mai lungi, care se prelungesc pana in dreptul bustului, le avantajeaza pe femeile cu sani mai mari. Pentru femeile inalte, acelasi tip de lantisoare le ofera un bun echilibru. Pentru a face diferenta intre modul in care se aranjeaza fiecare bijuterie pe corpul tau, este bine sa te admiri intr-o oglinda cat mai mare. Atunci cand iti cumperi perle, pentru
a verifica daca sunt adevarate, ia una si freac-o discret de dinti. Daca simti ca suprafata acesteia este abraziva, atunci le poti cumpara pentru ca sunt veritabile.   Bratarile sunt feminine, atragatoare si amuzante. Cele de tipul unei mansete se aseamana cu margelele. Bratarile subtiri din aur sau argint asezate impreuna arata la fel de bine ca una mai groasa.
   Cerceii sunt accesoriile apropiate de fata. Ai nevoie de o oglinda cate mai mare care sa reflecte proportia corecta. Cei din perle sau aur mai mici sunt perfect de purtat in timpul zilei. Cerceii mai mari si eventual zgomotosi sunt potiviti pentru seara, week-end sau pentru purtat acasa. Daca fata ta este ovala, o perche de cercei rotunzi medii asemenea unor cercuri cu perle la mijloc vor arata interesant, iar pentru femeile cu fata rotunda se potivesc cerceii mai discreti, mai mici asemeni unor nasturi. Pentru acelea dintre voi care aveti fata triunghiulara, o pereche de cercei in forma de para se vor potrivi perfect. Daca nu ai un pierce, poti purta cercei atasati cu magnet.
   Inelele exista sub diferite forme si tipuri. Cand iti cumperi un inel cu diamant, pentru a verifica daca acesta este adevarat, intoarce inelul si incearca sa citesti prin diamant un text. Daca litere sunt vizibile prin diamant, inseamna ca nu este unul real. Diamantele veritabile deformeaza scrisul. Pietrele corespunzatoare lunii fiecareia de nastere sunt considerate clasice si se potivesc foarte bine cu tinuta de seara. Modelul subtire, gen bagheta poate fii purtat daca ai degetele scurte.
   Ingrijirea si pastrarea bjuteriilor
   Aur
Amesteca 4-5 picaturi de detergent de vase intr-un vas cu apa calduta. Lasa inelul acolo timp de 10-15 minte apoi sterge-l usor cu o pensula delicata. Clateste-l si pune-l apoi sa se usuce pe un material matasos. Pentru curatare rapida, foloseste alcool medicinal. Curata-l apoi usuca-l. Cel mai bun mod de pastrare al bijuteriilor din aur este asezarea acestora separat, pentru a evita zgarieturile. Pentru a-i pastra stralucirea este de recomanadat sa il dam jos inainte de dus sau inainte sa facem treaba.   Evita sa porti aur in momentul in care speli rufe sau mainile tale urmeaza sa ia contactul cu o sursa de apa ce contine clor.
   Argint
In cazul in care se inegreste, poti folosi un produs din comert pentru curatare. Clatirea cu apa fierbinte te-ar putea ajuta. Poti folosi pentru curatare si o pasta pe care o sa o indepartezi ulterior de pe inel. Pentru pastrare, este de recomandat sa fie pus intr-o cutiuta, ferit de lumina si caldura. Preventiv, il poti aseza apoi intr-o punguta. Cel mai bun mod de prevenire al inegririi argintului este sa il porti cat mai des. La fel ca si la aur, nu ii permite sa intre in contact cu apa ce contine clor.
   Diamante
Apa in combinatie cu amoniacul sau cu alcoolul medicinal este alegerea perfecta pentru curatarea diamantelor. Poti lasa diamantul in compozitia descrisa mai sus pentru cateva minute dupa care poti proceda la fel ca si in cazurile anterioare . Pentru a nu se zgaria, depoziteaza-le separat. Nu uita sa il scoti inainte de a face orice fel de activitate casnica sau care iti solicita mainile.
   Perle
Dupa ce le porti, sterge-le cu o carpa umeda pentru a indeparta praful. Daca porti perle de mai multe ori intr-o saptamana, o data pe an curata-le intr-o compozitie formata din cateva picaturi de detergent de vase si apa; este de preferat sa le speli indiviual, pe fiecare in parte. Lasa-le apoi timp sa se usuce toata noaptea.   Nu le pune intr-o punga de plastic. Perlele au nevoie de lumina pentru a-si pastra stralucirea. Foloseste mai bine un servetel special, sau o punga din satin. Daca le porti frecvent, isi vor pastra stralucirea deoarece uleiul produs de piele este absorbit de catre acestea.
   Gablonturi
Lasa fiecare piatra intr-o compozitie formata din detergent de vase si apa  pret de cateva minute. Curata-le cu o pensula subtire speciala, apoi usuca-le intr-un material delicat. La fel ca si in celelate cazuri, tine-le separat pentru a nu se zgaria. Nu le expune la apa sarata sau clor pentru ca le-ar putea deteriora. Daca gablonturile tale sunt facute din metal, atunci urmeaza instructiunile de curatare aferente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu