Vezi si linkurile de mai sus foarte interesante :

^ Vezi si linkurile de mai sus foarte interesante ^

vineri, 8 aprilie 2011

Totul despre ... stil!

Orice femeie pasionata de moda isi doreste sa arate intotdeauna impecabil, insa pentru ca acest lucru sa devina realitate trebuie sa tii cont de cateva principii fundamentale:
- daca vrei sa arati ca o diva primul pas este prin a incepe a te simti cat mai bine cu tine insati; tine cont de faptul ca in fiecare zi arati prin hainele tale starea de spirit pe care o ai. Acesta este, in opinia mea si motivul pentru care uneori  ai chef de o tinuta lejera , un costum din in si o pereche de balerini ( ca tot vine vara) , iar alteori vrei sa ii uimesti pe cei  din jur cu outfit-uri elegante. Trebuie sa tinem minte ca starea interioara este doar primul pas...

Poate te intrebi cum reusesc vedetele din lumea modei (si nu numai) sa arata extraordinar oriunde, oricand si oricum ar fi imbracate?! Parca orice lucru le avantajeaza! Aparent, poate parea foarte simplu sa te imbraci la fel dar desigur , este doar o iluzie. In spatele oricarei tinute „banale” se ascund concepte bine definite...

Asa, am divagat putin, acum sa incepem. Iata cateva reguli pe care le consider esentiale atunci cand vrei sa ai stil:

1.Mi-am facut o regula de aur din a-mi cumpara intotdeauna doar ceea ce imi place si...( atentie mare) ce mi se potriveste, iar cred ca de aceasta regula ar trebui sa tinem toate cont atunci cand mergem la cumparaturi. Daca e la moda un anume articol asta nu inseamna ca trebuie sa il cumperi cu orice pret, chiar daca nu te avantajeaza. Informeaza-te asupra lucrurilor care ti se potrivesc in functie de inaltimea, greutatea si formele corpului tau. Sunt multe carti care te pot ajuta in acest sens.

2.Achizitoneaza-ti un articol excentric, ceva care sa arate ca stii sa te distingi si asorteaza-l cu ceva casual daca se poate. Un element care sa atraga privirea (eye catching) este intotdeauna binevenit. Arata ca vrei sa fii altfel si chiar stii cum sa faci asta!

3.Piesele clasice (cum ar fi rochita neagra, camasa alba, pantaloni drepti, etc) asortate cu articole din moda anului (daca se potrivesc desigur) te pot scoate din anonimat pentru totdeauna. Ai observat cat de inovatoare sunt vedetele in general? stiu cum sa puna in valorea eternul clasic , il invaluie intr-o nota personala .. ( asta insemna sa fii creativa...)

4.Pantofii... Nu uita de ei. Cu cat ai mai multi ( si de calitate ) cu atat e mai bine! Au fost, sunt si vor fi mereu un element cheie al oricarei tinute, atat timp cat sunt alesi bine.

5.Invata sa porti o haina mai putin costisitoare (dar care arata bine) in aceeasi maniera in care ai purta o rochie Chanel sau DKNY. Trebuie sa pui mai mult pret pe atitudinea pe care o ai atunci cand esti in public; degeaba ai ceva scump daca nu ai o atitudine pe masura.

6.Accesoriile (alaturi de pantofi) sunt foarte importante, asortate corect, iti dau un plus de originalitate iar tinuta este completa.

7.Intelege ca nu trebuie sa arati "ca scoasa din cutie” tot timpul; adica la 7 dimineata chiar nu e cazul pentru un ruj rosu si un strat generos de fond de ten.  Fii relxata si simte-te bine, asta te va face sa te simti mai frumoasa ca oricand!

8.Pentru ca unele haine nu ne vin intocmai turnate (desi ne plac foarte mult si ne avantajeaza) trebuie sa avem si un croitor bun in agenda de numere a telefonului. Orice actrita, cantareata sau model stie acest lucru. De fapt, as putea spune ca acesta este unul dintre secretele lor: isi ajusteaza aproape toate hainele pentru a arata perfect pe trupul lor!

9.Fereste-te sa fii o „fashion victim”! Marile staruri incearca pe cat posibil sa se detaseze de trenduri. Incearca sa fii unica.

10.Ultimul si poate unul dintre cele mai importante lucruri este sa iti asortezi hainele corect. Daca nu stii cum sa faci acest lucru, poti sa inveti oricand macar ideile de baza, pentru ca, nu-i asa, internetul le „stie” pe toate , se pricepe chiar si la moda daca e nevoie. Exista o gramada de site-uri cu sfaturi si exemple folositoare pe care le poti accesa.

Majoritatea stilistilor recomanda sa avem mai putine haine si mai multa creativitate. Cauta sa iesi din multime si investeste mai mult in articole deosebite, uimitoare. Nu trebuie sa iti cumperi 20 de piese absolut identice ca linie, doar pentru ca ti-e frica sa iesi un pic in evidenta. Ai incredere si poarte hainele care iti plac si in care te simti bine.

Ca nota de final, haideti sa aruncam o privire in dulap. La propriu! Mergi acum si deschide-ti dulapul si uita-te putin inauntru. Daca ai ochit deja 5 piese care nu iti mai plac (sau pe nu le mai porti) nu mai sta pe ganduri, ia-le si pune-le deoparte. Continua sa faci o evaluare a hainelor pe care le ai si in loc de un dulap inghesuit cu lucruri nefolositoare , nu ar fi mai bine sa ai mai mult spatiu pentru hainele frumoase pe care le vei cumpara de acum incolo? Daca inca nu esti convinsa, gandeste-te ca poti ajuta pe cineva daruind lucrurile pe care oricum nu le-ai mai purtat de un secol.

Alege de azi inainte tinute care chiar sa iti puna in valoare si sa arate cine esti!. Incearca pe cat posibil sa ai in vedere aceste reguli de stil, dupa cum le numesc specialistii din fashion. La sfarsit vreau sa il citez pe Mark Twain care spunea ca „haina il face pe om. Oamenii dezbracati nu au nicio infuenta in societate”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu